’tScheldt: Mens erger je niet

Deze pagina delen

Het zat er al een tijdje aan te komen. Zopas, dit weekend in De Tijd, toch wel de enige Vlaamse krant met nog een beetje cachet, een debatartikel over de zaak van radiopresentator Sven Pichal met de merkwaardige ondertitel “het is aanlokkelijk te denken dat je het probleem oplost door de daders op te sluiten”.

Het zat er dus inderdaad al een tijdje aan te komen. Ook de krant van wat vroeger het Vlaams patronaat was springt mee op de trein van de vergoelijking en legitimering en duiding van alle maatschappelijke fenomenen die zich de laatste 10 jaar ontpoppen. Ze kunnen niet achterwege blijven.

Of nu gaat om detransitie (mannen die vrouw werden en erna toch man worden of omgekeerd), alleenstaande mannelijke vluchtelingen die geen bed meer krijgen in de hoofdstad wanneer ze zich als asielzoeker aandienen, door hun arts bedrogen patiënten die moeilijk herstellen van hun maagverkleining, de kansarme Molenbekenaars die geen job vinden en dan maar – wat anders – beginnen te dealen, Roemeense of Bulgaarse tandartsen die de kwaliteit van de zorg in gevaar brengen of de mannen en vrouwen van de zorg die geen loonsverhoging krijgen en het moeten stellen met wat luid applaus bij een covid-uitbraak.

Lees het volledige artikel hier (en overweeg een abonnement!)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *