Probeerde VRT de zaak Pichal onder de mat te vegen?

Deze pagina delen

Er duiken steeds meer signalen op dat VRT initieel probeerde om de zaak Pichal onder de mat te vegen.

Dit is hoe VRT het probeerde (toen Pichal en zijn kompanen al 3 dagen in de gevangenis zaten):

Ook Riadh Bahri bedankte publiekelijk Cavaria om de zaak Pichal dood te zwijgen

Mr. Damen: doofpot mislukt, en dus kwaad op iedereen

Artikel van 3 september 2023 door Johan Sanctorum (Pichal, de gevallen engel)

Rolmodel en boegbeeld

Maar Van Langenhove heeft zin voor timing en ruikt de actualiteit als geen ander. Krek op het moment van zijn toespraak waren ze op de redacties van Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws koortsachtig bezig het breaking news te prepareren over radiomaker Sven Pichal, betrokken in de verspreiding van kinderporno. Het VRT-icoon was vrijdag al opgepakt, maar zijn advocaat Walter Damen had geprobeerd de zaak stil te houden, in overleg met de VRT. Hij zou ‘om persoonlijke redenen ontslag nemen en zich professioneel laten begeleiden’, klonk het cryptisch. Helaas herkende een bajesklant hem in de gevangenis van Antwerpen en kwam de geruchtenmolen op gang, die al snel hoger vernoemde redacties én deze van VTM bereikte. Er was dan al een huiszoeking op Radio 1 gebeurd. Waarna de openbare omroep niet anders kon dan het nieuws ook te brengen. Iedereen ‘in shock’, zoals dat heet.

Zo iemand legt zijn privé-leven in de etalage, en als er dan lijken uit de kast vallen, is dat niet alleen vervelend voor de betrokkene maar voor alles wat hij vertegenwoordigt.

Sven Pichal was niet alleen een getalenteerd radiomaker, maar sinds jaar en dag ook het gezicht van de Vlaamse holebi-beweging, nu opgegaan in de zogenaamde LGBTQ+ gemeenschap. Dat is de verzamelnaam voor al wie het niet doet op de klassieke manier. Leven en laten leven, denken wij dan, zolang het om meerderjarigen gaat, en uit vrije wil. Maar de P van pedofilie is natuurlijk een ander paar mouwen, en het nieuws van Pichal was nog niet koud, of de leden van voornoemde gemeenschap begonnen al rond te bazuinen dat zij met die P niks te maken hebben. Dat Pichal en zijn partner twee (ondertussen volwassen) pleegkinderen hebben, en de radioman ook dat graag in de ‘picture’ zette, komt nu ook als een boemerang terug.

Soit, Sven wierp zich op als rolmodel en boegbeeld voor van alles en nog wat, en daar wringt het schoentje. Zo iemand legt zijn privé-leven in de etalage, en als er dan lijken uit de kast vallen, is dat niet alleen vervelend voor de betrokkene maar voor alles wat hij vertegenwoordigt. De publieke perceptie was het terrein van Pichal, nu wordt het zijn professioneel graf.

Lees het volledige artikel: