De X-Dossiers – Regina Louf (deel 1)

Deze pagina delen

Regina Knapen – X – 5 september 2023

Transcript van de post

Tijdens de zomer van 1996 meldden een paar jonge vrouwen zich bij Justitie in België met klachten over kinderprostitutie, kindermisbruik en moord.
Regina Louf was één van hen.
Er werd een strafdossier geopend dat de codenaam X kreeg. De jonge vrouwen werden in eerste instantie anoniem gehoord.
Regina kreeg de codenaam X1.
Niet veel later – ofwel op 13.08.1996 – werden Dutroux, Martin, Nihoul, Weinstein en nog een paar anderen gearresteerd en stonf het land op zijn kop met de kindermoorden op Julie & Melissa en Ann & Eefje.

Regina is 17 x verhoord. Zij heeft zeer gedetailleerde verklaringen afgelegd die na onderzoek door het Parket en overigens ook door andere getuigen werden bevestigd, waaruit bleek dat Dutroux en Nihoul elkaar al begin de jaren 80 goed kenden en zich schuldig maakten aan kindermisbruik,kinderprostitutie en kindermoord in een pedofilie netwerk.
Zo was er, onder meer, in 1984 de moord op een jong meisje in een champignonkwekerij op de Triomflaan te Brussel ( recht tegenover de V.U.B. ) die formeel nooit opgelost is en zonder gevolg werd geklasseerd terwijl Regina hierover zeer precieze aanduidingen had gegeven.
Het dossier is uit handen genomen van de oorspronkelijke onderzoekers. De nieuwe onderzoekers hebben de getuigenissen van Regina ( en de andere jongedames ) niet onderzocht. Zij hebben zich enkel gefocused op een onderzoek naar de geloofwaardigheid van Regina.
Alle getuigenissen van Regina zijn na verloop van tijd afgedaan als verzinsels. Zijzelf is gelabeld als gestoord.

Het Nederlandse televisieprogramma ZEMBLA heeft hierover in 2004 een documentaire gemaakt. Sterk staaltje onderzoeksjournalistiek.
Dit is deel 1. Deel 2 wordt in een volgende post gepubliceerd.

Oordeel zelf.